Thu Aug 11 2022 00:00:00 GMT+0200 (stredoeurópsky letný čas) | Bc. Kristína Šafrová, MBA

FúúDobre - príbeh jednej marketingovej agentúry, ktorá chce dobyť vesmír

Poznáš to, študuješ na strednej škole a máš veľké predstavy o budúcnosti. Niekto chcel začať podnikať a zarobiť milióny, iný mal zas v pláne vyštudovať medicínu a pomáhať zachraňovať životy. A ako to bolo v našom prípade? Nuž, s tým, čo milujeme začala väčšina z nás už počas strednej, niektorí aj základnej školy. Či už sú to naši grafici, programátori alebo kreatívci. Od začiatku sme smerovali k tomu, čo robíme teraz.


To by bolo asi v skratke na úvod. Ale teraz už k samotnému príbehu o vzniku našej agentúry. Patrik, Martin, Matúš a Dávid spolupracovali už niekoľko rokov predtým. Patrik pracoval zo svojej základne v Námestove, Martin, Matúš a Dávid tvorili z Tvrdošína. Posúvali si menšie zákazky ako freelanceri, programovali weby a vytvárali grafiky.





Najprv to bolo len pár klientov s menšími projektami a venovali sa im vo voľnom čase popri zamestnaní. Zákazníci boli spokojní, takže sa vracali s ďalšími zákazkami a chalanov odporúčali ďalej. V tomto čase začalo byť podnikanie vážnejšie. Čoraz zložitejšia bola komunikácia, procesy aj organizovanie práce. A, samozrejme, aj času bolo málo, keďže dospelácky život nesie so sebou množstvo vážnych krokov (svadby, zariaďovanie bývania a podobné záležitosti).


Stačil jeden spoločný večer (ktorému predchádzali mesiace presviedčania a dohadovania správneho termínu) a k jeho záveru už bola kúpená doména s názvom fuudobre.sk. Veľa ľudí sa nás na tento názov pýtalo - „Prečo vlastne FúúDobre?“. Má to hneď viacero dôvodov. Prvým je ten, že väčšina agentúr má profesionálne názvy. Sú si ale veľmi podobné, často obsahujú aj slovíčko „digital“. My sme sa chceli odlíšiť a byť zapamätateľní. Nie len pre klientov, ale aj ľudí v okolí a každého, kto uvidí našu reklamu. A povie si: „Fúú...dobré!“.



Nad našim uleteným názvom sa nejeden človek zamyslí. A čo viac – usmeje. Úsmev je presne tým, čo našu agentúru vystihuje a čo chceme posúvať ďalej. Chceme tým ukázať, že práca nie je len za trest a že tam nemusíš byť len preto, aby si si zarobil na živobytie. Ale že to vie byť vec, ktorá ti vyčarí úsmev na tvári. Jednoducho sa ti každý deň sa vstáva z postele o čosi ľahšie. Úsmev je pre nás tak dôležitý, že sme si z neho navrhli aj logo.



Okrem oficiálneho založenia firmy FúúDobre čakala majiteľov ešte jedna veľká výzva – zloženie toho najlepšieho tímu, ktorý dokáže spolu fungovať a pokryje všetky ponúkané služby. Našťastie mali v okolí množstvo šikovných ľudí z marketingu, grafického dizajnu aj IT. Keď sme sa potom všetci stretli, zistili sme, že sme si po ľudskej stránke veľmi sadli a spája nás okrem lásky k práci (a hraniu FIFA) aj spoločný humor.




Ďalšou časťou bola kancelária. Tým, že sme dovtedy pracovali všetci osobitne, boli sme roztrúsení medzi Tvrdošínom a Námestovom. Bolo na čase rozhodnúť, kde bude agentúra sídliť a zmestia sa tam všetci členovia FúúDobre. A vďaka tomu, že vznikala firma v čase covidu, ponúk bolo hneď viacero. Naším strategickým bodom sa stali priestory na námestí v Tvrdošíne. Zariaďovanie si každý predstavoval jednoducho, no nakoniec to bola celkom fuška. Steny dostali náš žltooranžový šat, pribudlo logo aj hlavný člen tímu – NepFúún.



V októbri 2021 sme sa pustili do práce a takto to pokračuje dodnes. A čo sa odvtedy zmenilo? Do tímu nám pribudli ďalšie sily, konečne si plánujeme do kancelárie kúpiť kávovar (už máme stolík!), vybudovali sme si vlastný FúúSystém, máme za sebou desiatky úspešných projektov a spokojných značiek. Snažíme sa neustále vzdelávať, sledujeme novinky z digitálu a naše sociálne siete stále úspešne udržiavame pri živote. Na nervy si ešte nelezieme (aj vďaka teambuildingom) a do budúcnosti plánujeme veľké veci, tak nás nezabúdaj sledovať!




Fúú blog